onsdag 30 januari 2013

Presenter

Att få presenter är aldrig fel. Speciellt inte när det är nagellack eller lackrelaterade saker. Förra veckan fyllde jag år och då fick jag en hel del smått och gott. Så kul att ens familj och vänner fattar det här med ens intresse. Lacken på den första bilden skaffades av min svägerska när hon och brorsan var i USA över julen. Önskar jag varit med dem, eller lyckats få dem att handla ännu mer. ^^
Today was a Fairytale - Deborah Lippman, Blue Rhapsody, Trophy Wife, Jamaica Me Crazy - Essie,
 Haute Red - Orly
Urban Turquoise, Downtown Red, Mauve Kiss och Pow Green - Maybelline.


Get your Number och The Impossible från OPI och Active Blue från H&M

Damsel in a Dress och Over the Edge från Essie.
En massa roliga grejer att göra nail arts med, penslar, dekaler, strass, glitter och  de där långa sakerna är såna där som används till 3d-nail art. Ska bli spännande att prova!

söndag 20 januari 2013

China Glaze - Whirled Away

Oh  ja! Söndag idag vilket såklart betyder NailArtSunday, tack vare Lela. Och jag är med igen efter en längre tids uppehåll. Hade sån tur att jag lagt detta i arkivet alldeles nyss och det passar ju in helt utmärkt i dagens tema prickar. Whirled Away kommer från China Glaze's Cirque de Soleil-kollektion och består av svarta hexagonaler och strängglitter plus lite större vita hexagonaler i en klar bas. Bar det förra helgen och trivdes alldeles ypperligt med detta på. Det var lite pill att få till det någorlunda jämnt och detta är två lager.
 






fredag 18 januari 2013

China Glaze - 2nite

Holofredag! Stort tack till Skimmerskuggan för denna fina företeelse. Idag har jag en riktig fining att visa er. Hade tur i en eBay-auktion nyligen och lyckades klicka hem två av lacken från OMG-kollektionen som jag inte hade. Dock hade jag samtidigt en väldig otur då OMG herself, det silvriga alltså, gick för ca $16! Ja, ni läste rätt. Ett helt sjukt lågt pris, som jag missade. :( Men, men, förhoppningsvis kommer det fler chanser.
Över till lacket då. 2NITE kommer alltså från China Glaze's OMG-kollektion från 2009, en av de absolut mest hypade kollektionerna ever. Och det är enligt mej inte konstigt alls för den är ju bara så himla fin! Älska holo! En vacker mellanblå nyans med en massa, massa fina regnbågar. Det enda tråkiga var att solen tyvärr lyste med sin frånvaro ( :D ) idag och jag inte fick till så jättebra bilder. Men ni har sett det förut, och om inte så är det bara att googla för att se godingen i sitt esse. Det var inga problem att lacka med, två lager tyckte jag räckte och tar en det bara försiktigt så slipper en holosjuka helt och hållet.





China Glaze - Pizzazz

Alltså, i min smak kan det ALDRIG bli för mycket glitter. Och det gör det inte nu heller. Pizzazz från China Glaze's Holiday Joy-kollektion är fullsmäckat med lite större glitter (märk väl; lite större än 'vanligt' glitter) i silver, lila, grönt, orange och blått + större hexagonala glitter i silver och lila. Det är så himla fint! På bilderna har jag tre lager som behövdes för att göra det helt opakt. Det var väldigt lättmålat. Smart som jag var så la jag ett lager Seche Vite som underlack, vilket ju som ni vet underlättar borttagningen oerhört. Jag kunde helt sonika plocka av lacket i ett enda sjok från i stort sett varje nagel. Så praktiskt. Dock inte om en vill att det ska sitta en längre tid.






onsdag 16 januari 2013

Liebster Award

Eftersom jag varit lite frånvarande så har jag inte sett att jag fått en Liebster Award från Gelic förrän ganska nyss. Tog mej en liten stund att knåpa ihop detta, men nu ska ni får veta lite (o)intressanta grejer om mej. Och eftersom Gelic skriver på engelska så har jag tagit mej friheten att översätta till svenska.


Här kommer detaljerna och reglerna för denna utmärkelse:
- När du får denna utmärkelse ska du skriva ner 11 fakta om dej själv och svara på 11 frågor från personen som nominerat dej.
- Vidarebefordra utmärkelsen till 11 andra bloggare (se till att tala om för dem att du nominerat dem!) och ställ 11 frågor till dem.
- Du får inte nominera bloggen som nominerat dej!
- Se till att de bloggar du väljer har 200 eller färre följare.



Nu kommer jag fuska lite och inte nominera någon tyvärr, men den som vill är välkommen att ta denna lista och göra sitt eget inlägg.


11 saker om mej:

1. Jag har bott i USA ett år. Scotch Plains, New Jersey närmare bestämt. Jobbade som AuPair i en jättebra familj. Såhär i efterhand fattar jag inte att jag inte blev lacknörd redan då. Men tyvärr..kan inte minnas ett enda lack jag hade då. Har inga kvar iaf. :/

2. Kent är mitt absoluta favoritband, alla dagar. Annars är min musiksmak vääääldigt varierad.
 
3. Jag älskar Reese's Pieces Peanut Butter Cups.

4. Jag är smått beroende av Cola.

5. Jag älskar att samla på saker. Följande har jag samlat på tidigare: klistermärken, bokmärken, frimärken, manicklar, hockeykort (!), spelkulor, Happy Meal-leksaker och nappar (i plast, som var populärt nån gång på 90-talet). Hade jag levt på stenåldern hade jag nog inte haft några problem att överleva. :)

6. Jag har en sjukdom som heter Narkolepsi. Har haft den sen jag var 15 år ungefär, men det var först i våras som jag fick diagnosen 'på riktigt'. Det var skönt att få det bekräftat och medicinen jag nu äter hjälper verkligen. Att inte kunna somna på nätterna och vara trött hela dagarna är inte kul. Satte jag mej ner kunde jag nicka till på två röda. Jag är sjukt glad att jag aldrig tog influensa-sprutan, vem vet hur mitt liv hade sett ut nu i så fall.

7. Jag älskar mitt jobb, så glad att jag kom in där och fick chansen att visa vad jag går för. En blir verkligen sedd, uppmuntrad och bekräftad för det en gör där varje dag. Önskar alla hade det så på sitt jobb!

8. Jag är beroende av Facebook, men gör aldrig 'reklam' för min blogg där. Vet inte varför riktigt..

9. Jag älskar maskerader, Halloween, Knut med mera. Att klä upp sej (inte ut alltså) är det roligaste jag vet. Just nu håller jag på och syr ihop en dräkt inför min kommande 30-årsfest, där temat är känd person/karaktär/figur. Ska bli såååå kul! (kommer självklart lägga upp en bild här sen) :)

10. Jag har gått en floristutbildning. Det var något av det roligaste jag gjort och jag hoppas att jag ska få jobba som florist nån gång i livet.

11. Bubbelplast: finns det nåt härligare att hålla på med än att smälla de små plastbubblorna? I think not. Och då är det ju himla bra att det är bubbelplast runt nästan alla lack en beställer. ;) 

Gelic's 11 frågor:

1. Vad fick dej att börja blogga?
Jag blev inspirerad av andra nagellacksbloggar och eftersom jag skaffat en hel del lack tyckte jag det var en kul idé att visa upp dem. Alltid kan en väl inspirera någon.


2.Om du bara fick använda en nagellacksfärg (med alla nyanser från ljust till mörkt) i resten av ditt liv, vilken färg skulle du välja och varför?
Oj, va svårt...men jag tror jag säger blått ändå.

3. Vilket är det värsta stället du har spillt nagellack på?
Har faktiskt varit väldigt förskonad mot spill, knack, knack. Det som är väl nåt enstaka litet stänk på en tröja eller två.
 
4. Vilket är det konstigaste stället du har spillt nagellack på?
Har varit väldigt förskonad mot det också.

5. Vilket var ditt första nagellack någonsin? Färg, märke och hur fick du det?
Oj, jag har absolut ingen aning faktiskt. Det skulle kunna ha varit nåt billigt från tex H&M fick jag fick när jag var där och handlade med mamma. Mina två första lack när jag började min bana mot fulländad lacknörd var Cha Cha Cha från China Glaze och Mesmerized från Essie.

6. Hur förvarar du dina nagellack?
I en Helmer! Vad annars liksom. En vit, och så har jag några Samla-lådor ovanpå där de oprovade förökar sej mest hela tiden. ;)
 
7. Var målar du dina naglar? (Framför tv:n/datorn etc)
Vid köksbordet, har lagt ut plasttabletter och även köpt en "lacklampa" för att verkligen se vad jag gör. Jansjö heter den och den är rosa.

8. Var tar du majoriteten av dina bloggfoton?
Vid köksbordet, antingen så nära fönstret som möjligt eller mot väggen bakom. För att få till ljuset så bra som möjligt.

9. Gillar du att matcha dina naglar till kläder, smink, smycken eller är det helt slumpmässigt?
Jag ÄLSKAR att matcha, eller missmatcha. I alla fall när det vankas fest. Jag kör alltid på genomtänkt outfit från topp till tå.
 
10. Hur många nagellack har du i din samling?
Just nu, 292 st.

11. Har du en max gräns för antal nagellack? Eller tror du att så länge du har råd med det och gillar alla dina nagellack så kommer du behålla dem och fortsätta samla?
Nej, ingen maxgräns. Men kan tänka mej att jag kommer bli mer och mer kräsen på vad jag kommer införskaffa. Eventuellt kommer jag till insikt med att jag inte behöver ha varenda nyans av varje färg, eventuellt. Att de kostar pengar, det reflekterar jag knappt över. Och med det menar jag inte att jag har pengar i överflöd, utan att jag gör av med dem som om jag hade det bara. :D

Skriver inte ihop några egna frågor utan skickar med Elins/NAILMANIC's
 
1. Vad tycker du är det bästa med att blogga?
2. Hur många nagellack finns det i din samling?
3. Vilket nagellack överraskade dig mest positivt/negativt?
4. Hur ser din nagelvårdande rutin ut?
5. Vilka nagelvårdande produkter skulle du inte klara dig utan?
6. Har du något favoritmärke vad det gäller nagellack? Vilket och varför?
7. Hur ofta målar du om dina naglar?
8. Om du fick möjligheten att skapa din egna kollektion av nagellack, hur skulle den se ut?
9. Hur många otestade nagellack har du?
10. Vilken nageltrend i år är du mest nyfiken på?
11. Vilket är det roligaste namnet du vet på ett nagellack?


 

 

 

 

måndag 14 januari 2013

Blå Måndag med Gina Tricot - Silver Lake

Nämen hej! Här är jag. Jag försvann visst en sväng, igen. Men det är sånt som händer. En hel del på jobbet och i övriga livet. Då blir det periodare av mej helt enkelt, då bloggen får prioriteras bort i.
Jaja, nu pratar vi lack tycker jag. Silver Lake från Gina Tricot, ett ljusblått silverlack skulle jag vilja kalla det. Om det är en okej definition. Med fin frostig och skimmrig finish. Det var riktigt snyggt på tyckte jag. Kände mej lite som en isdrottning. Täckte på två enkla lager. Och eftersom det är måndag idag så hänger jag på Mrs. Datas Blå Måndag såklart!





lördag 5 januari 2013

Wishlist 2013 - OPI



 
Alltså, de här nya "sand"-lacken, jag bara måste ha dem.
 
Två har jag redan, och jag vet inte om jag vill ha riktigt alla. Men The Living Daylights och Golden Eye iaf.

Katy Perry-kollektionen, loves it.

Alice in Wonderland.