torsdag 29 november 2012

China Glaze - Exotic Encounters

Åh, det här lacket alltså! Jag gillar det sååå mycket. Mörkt, lite dammigt turkos (teal kanske det heter?). Exotic Encounters från CG's Safari-kollektion. Perfekt formula, lättmålad på två lager. Trivdes väldigt bra i det här lacket. Vet egentligen inte vad jag ska skriva mer om det. Det är för fint för ord liksom. :)
 




onsdag 28 november 2012

En blå låda

Igår fick jag ett paket från BlueBox. Har köpt några julklappar därifrån och när jag surfade runt på sidan hittade jag även lite nagelrelaterade grejer. Bla caviar-pärlor och nailart-penslar, och jag kunde inte låta bli att klicka hem dem också. 29 resp 75 kronor styck, kändes som ett fynd. Jag har varit nyfiken på det här med caviar-manikyr men inte riktigt kommit mej för att skaffa nåt än. Så det ska bli spännande. :)




onsdag 14 november 2012

OPI - Black Cherry Chutney

Är du en sucker för mörkt vampiga lack? Då skulle jag vilja påstå att du behöver detta, om du nu inte redan har det. Black Cherry Chutney från OPI är ett mörkt, mörkt, mörkt skimrande vinrött nästan svart lack. Eller är det ett svart lack med vinrött skimmer i kanske? Färgdefinition är inte min starka sida. Att jag gillar det, det är ett som är säkert i alla fall. Kände mej riktigt sexig när jag bar det. :) föringen var det inga problem med egentligen, det var bara jag som var lite för nära nagelbanden här och där och därför fick städa en del efter mej. men det var det värt. Två lager räckte gott och väl för bra täckning. Jag rekommenderar en googling för att verkligen se hur fint det är, det finns många bilder där ute som är mycket bättre än mina.
 




Presenttips.

Vet du inte vad du ska önska dej i julklapp? Lack i all ära, men denna glas-pjäs från Kosta Boda vore väl ändå lite coolt att ha. :) Det skulle jag tycka iallafall.


söndag 11 november 2012

NailArtSunday

Det blev en enkel layering denna NailArtSunday. Temat var pojkvän/partner vilket jag inte har någon. :( Och lite dåligt med fantasi också. Detta bar jag igår när jag och några tjejkompisar var och kollade på Ladies Night här i stan. Vilket f.ö. inte alls visade sig vara min kopp med the. 
Lacken jag använt mej av är Swimsuit...Nailet It! som bas med The Man With The Golden Gun över. TMWTGG visade sej vara en aning svårjobbad, det var inte det enklaste att få med guldet på penseln i den utsträckning jag ville. Det blev för mycket lack och för lite guld liksom. Men jag kom på att om jag drog av det mot kanten inne i flaskan och sen plockade upp det därifrån igen, då gick det lite bättre. Nån som hängde med där? :D






lördag 10 november 2012

Mannen med den gyllene pistolen har anlänt.

Vart helt pirrig när jag fick hämta ut detta paket häromdagen. Vågade inte öppna med en gång utan lät det ligga lite, och mogna till sej eller nåt. :-P



Det innehöll alltså The Man With The Golden Gun från OPI's Skyfall-kollektion som är ett samarbete med filmbolaget som gjort nya James Bond-filmen med samma namn. Som de flesta nog redan vet.

Skinande paket.
Innehöll inte mindre än tre The Man With The Golden Gun.


Nu är frågan: ska man sälja två eller behålla två? Har lagt ut ett på Tradera iaf. Hoppas på en liten vinst, så jag kan köpa fler lack såklart. Har ju inte ett enda av de andra ur Skyfall-kollektionen. Och så kan vi ju inte ha det, right?


torsdag 8 november 2012

November 8 for No H8 : Maybelline - Viva Blue Violet

Via Lacka-Byt-gruppen på Facebook kom jag i kontakt med Helenas inlägg om det här med nätmobbing, och då speciellt inom lackvärlden. Detta är inget som jag själv kommit i kontakt med, men det är tydligen rätt vanligt i USA bla. Här kan man läsa lite mer om detta. 

De bilder jag själv lägger ut är långt ifrån perfekta, men jag gör det ju för att jag tycker det är kul. Inget annat. Jag påpekade faktiskt, på absolut snällaste tänkbara sätt, för en annan bloggerska en gång att hennes bilder kunde va ännu finare om hon städade lite mer runt manikyren, men jag hoppas och tror att hon tog det på rätt sätt. Verkade så via det svar jag fick i alla fall. Brukar gå efter detta när jag kommenterar andras bloggar/inlägg på olika forum: 

har du inget snällt att säga (skriva) så är det bättre att inget säga (skriva) alls.


Nu till lacket. Eftersom jag inte hade ett lila lack på, och inte var redo att lacka om, så grävde jag fram detta ur arkivet. Det är mitt första, och än så länge enda, lack från Maybelline. Viva Blue Violet heter det. Nu var det ett tag sen jag bar det, men jag vet att jag gillade det. Fin mellanlila, lite åt det gammaldags lila hållet med ett fint, fint silvrigt skimmer i. Det satt bra, orkade dock inte prova om det höll så länge som 7 dagar, som det står på flaskan. Helt okej formula, jag gillade penseln. Den var inte för tjock och hade lagom stadga.






Följande text kommer från Eridicate hate in the nail polish blogger community
Bullying is not funny. It is not cool. It is not right. And more importantly, it is not okay.
Most of us are, thankfully, residents of countries that support tolerance and many of our families have settled in these places simply for that reason. Generations later, it is our responsibility to perpetuate that message of tolerance across our new social platforms, including the internet.

As members of the nail polish blogging community, we all share a love of beauty, color, and lacquer. Other than that, we are remarkably different: from our race to our religion to our hair color...even to our polish application techniques. To marginalize anyone because of those differences is completely unacceptable and today I take a stand against that. I refuse to allow other people's view of "normal" dictate how I behave, believe, and blog.

In solidarity with a multitude of bloggers linked below, my purple manicure represents my proud commitment to the No H8 movement. Today, November 8, I dedicate my post to ending bullying of any kind and to encouraging diversity and imperfection among our colorful community.

måndag 5 november 2012

China Glaze - Liquid Leather

Som bas till min Halloween-mani använde jag mej av Liquid Leather från China Glaze. Jag älskar detta lack. Helsvart creme med perfekt täckning. Om en ville skulle det säkert räcka med ett lager, men jag kör alltid med minst två ändå. Det torkar med en fin glansig yta. Tyvärr håller den sej inte så särskilt länge på egen hand, men det är inget som ett lager Seche inte kan hjälpa till med.





söndag 4 november 2012

NailArtSunday: Halloween

Ber om ursäkt i förväg för dåliga bilder. Hade tänkt ta bättre men det hanns inte med.

I onsdags var det ju som bekant Halloween. Jag har inte firat nåt men var ju ändå tvungen att fixa till naglarna. Har fått en hel del komplimanger från både kollegor och kunder. Sånt är alltid kul. :) Så detta blir alltså mitt bidrag till NailArtSunday. Har varit sugen på att va med på de teman som varit, men tiden och orken har inte räckt till. Förhoppningsvis kommer det finnas mer framöver.


Läskigt spöke va?

Det står inte boo på pekfingret, som en kanske kunde tro, utan BCC som står för Bara Chili Cheese, namnet på mitt musikquiz-lag.

Halloween är inte komplett utan lite spindelnät.

Det här ska föreställa en fladdermus.

Pumpan har fått ett extra hårstrå av nåt slag (som sagt, inte de bästa bilderna.)