lördag 29 september 2012

China Glaze - Champagne Bubbles

Champagne Bubbles är ett gulguldigt lack med frostfinish och en massa små silverglitterpartiklar i. Även om det är väldigt smått glitter och ganska glest så försvinner det inte i lacket utan visar sej fint på nageln och ger lacket en extra dimension.





 
 

fredag 28 september 2012

Lim som underlack.

Hade tänkt få upp detta inlägg redan igår, men efter omständigheter jag inte kunde rå för blev det inte så. Men nu kommer det iaf.

Jag har nyligen, precis som Lela, provat på det här med lim som underlack när en lackar med glitterlack. Idén till detta fick jag när jag läst det här. Jag klickade mej vidare från Meisie's Nails till Pretty Purple Polish och Overpolished som skrev om att Essence gjort ett Peel off Base Coat. Tydligen var detta gjort på vanligt lim. PVA glue för att vara exakt, vet dock inte vad det har för svensk motsvarighet. De hade båda en enkel tutorial där de visade hur en kunde göra sin eget peel off base. Sagt och gjort, det gjorde jag. Och här tänkte jag visa hur det gick.

Köpte detta lim på Panduro. Försökte läsa mej till ett lim som torkade relativt fort och så tyckte jag vattenlösligt var en bra grej. Kontaktlim ska nog inte användas till detta. :-) Hällde över lite lim i en gammal nagellacksflaska (och satte på en ny etikett för säkerhets skull).
Något som kan va bra att tänka på när man målat på limmet och väntar på att det ska torka, är att inte pyssla med något som har med vatten att göra. Jag gick på toa och när jag tvättade händerna så försvann ju såklart limmet. Klantigt!
Jag väntade inte på att det skulle torka helt och hållet då torktiden är ca en timme, yttorrt fick räcka. Det betedde sej ungefär som ett lack: om man kände på det med fingern så var det torrt, men om man rörde lite på den så liksom sköv man även på limmet.
Sen målade jag på glitterlacket, Cleopatra från China Glaze fick det blir eftersom jag håller på med alla mina ovisade fortfarande. Skriver om själva lacket i ett separat inlägg.

Ca fyra lager glitter.

Något jag märkte under tiden det höll på att torka var att lite lim liksom sipprade ut i kanterna. Det blev lite kletigt där. Men det var bara att pilla bort och tvätta sej (försiktigt!) med vatten. Jag målade på kvällen och hade tänkt fota på morgonen innan jobbet, men hann inte. Tänkte att jag skulle göra det när jag kom hem istället. Men det blev lite svårt då tre av fem naglar ramlade av under dagen. Eller ja, inte naglarna såklart, utan lacket. I ett enda fint sjok allihop. Så jag fick måla igen för att kunna ta bilden ovan. Och när jag tog bort det igen blev det som på bilden nedan. Den största delen är från tummen som fick sitta kvar under hela dagen. De andra delarna hade antagligen också kunnat tas av hela om man låtit det sitta längre. Men nu hade detta inte hunnit härda.

Det var inte alls svårt att få av, och på mina naglar syntes inte ett spår av att de skulle tagit skada. Lite pill i kanterna bara, där lacket antagligen kommit utanför limmet. Men det var nemas problemas.

 Vet inte om jag fått med allt, men om inte så lägger jag till i kväll. Om det är nån som har frågor så svarar jag gärna på dem. Och min fråga till er är: skulle ni kunna tänka er att prova??


torsdag 27 september 2012

Meet Stumpen

Åh, det är så tråkigt när detta händer. Som tur var gick den inte av alltför långt ner så det gjorde inte ont. Men det är inte snyggt heller. "Stumpen" kallar jag höger tumme för tillfället.


onsdag 26 september 2012

China Glaze - Chocodisiac

Mmm, choklad. Vem gillar inte det? Chocodisiac är ett cremelack med en mumsig chokladbrun färg. Ungefär som de ljusa Polly. :D Täcker fint på två lager och torkar med en fin glansig yta.







tisdag 25 september 2012

China Glaze - Cling On

Cling On kommer från den första delen av Magnetix-kollektionen och är ett ljust olivgrönt lack. Jag provade flera magneter på samma hand. Pekfingret och ringfinret fick samma mönster, dock blev ringfingret helt snett. Lillfingret fick den snedrandiga och tummen stjärnan som synes. Lämnade långfingret utan bara för att kunna visa upp färgen ordentligt. Något som var lite spännande var den mörka färgen som trädde fram i samband med användandet av magneten, den hade lite spår av något som såg ut som rött. Tyvärr inget jag lyckades fånga på bild. Två lager, först ett lite tunnare och sen ett tjockare så att magneten får nåt att jobba med.








måndag 24 september 2012

China Glaze - Blue Iguana

Här kommer Blue Iguana, en av mina absoluta favoriter i den blå skalan. Passar ju väldigt bra idag då jag sett att Mrs. Data har tema Blå Måndag. Detta lack kommer från förra årets Island Escape-kollektion, precis som 108 degrees som jag visade häromdagen. Det är en jättevacker blå med en massa skimmer i som gör att det gnistrar otroligt fint. Lite åt det skira hållet, tre lager behövdes för att ge ordentlig täckning. Torkade utan problem.







söndag 23 september 2012

NailArtSunday: Höstlöv

Visade ju lite bilder på detta redan i fredags, i collaget. Men nu kommer de i lite större format, en och en. En väldigt enkel höstinspirerad NailArtSunday dagen till ära. German-icure by OPI som bas och så några löv på det. Inte det lättaste att få till dem som jag ville, men det blev helt okej ändå. De är gjorda av Ya'll Come Back Ya Hear?, Animal-istic och Warm & Fozzie.






fredag 21 september 2012

Höst-collage.

Gjorde detta lilla collage för en tävling på Facebook. Ganska nöjd faktiskt. Vad tycker ni? Räknar väl inte med nån vinst direkt, men en vet ju aldrig. :)


onsdag 19 september 2012

China Glaze - Aquadelic

Nu då, ska vi se om jag inte lyckas komma igång med bloggandet igen. Lovar inte att det blir inlägg varje dag, men kanske varannan iaf. Jag kör en liten bokstavsresa á la China Glaze, såsom Pamsan med flera. Dock kommer det komma flera på samma bokstav då jag ju bestämde mej för att verkligen gå igenom ALLA.

Först ut är Aquadelic, ett turkost cremelack, från CG's ElectroPop-kollektion som kom i våras. Inget speciellt med det egentligen, men det är väldigt fint på. Känns fräscht liksom. Formulan var helt okej. Jag började med ett tunt lager, för att sedan lägga ett lite tjockare som nummer två.








torsdag 13 september 2012

Belöningen.

Swatchandet och fotandet går sakta men säkert framåt. För att ge mej själv lite mer motivation har jag fått hem några nya lack som ska få provas så snart jag tagit mej igenom några fler China Glaze. Kolla på bilden nedan; nån som ser vilka färger jag gillar mest? :)

OPI - German-icure by OPI, Orly - Mermaid Tale, Essie - Dive Bar, Trophy Wife & Beach Bum Blue, Cactus - Magnesium.
Ser verkligen fram emot att få prova alla dessa. Nån som har önskemål om vilken jag ska börja med?

onsdag 12 september 2012

China Glaze - 108 degrees

108 degrees från CG's Island Escape-kollektion är ett underbart vackert lack. Knallrosa med en massa glassfleksskimmer i som ger det ett djup och en väldigt fin lyster. För att vara en jelly så tycker jag det täcker väldigt bra. Två lager hade nog räckt, men jag la på tredje bara för att. Lättmålat och bra formula. Blir himla sugen på en läskande strawberry daiquiri eller liknande när jag bär det.






söndag 9 september 2012

Söndagsmacka

Har provat på en sandwich för första gången. Och det blev ett helt okej resultat ändå. Tror jag var lite för generös med lagren då jag var rädd för för mycket VNL, men det var ingen fara. Lacken jag använt mej av är Houston we have a Purple från OPI och Techno från China Glaze. Jag gillar att det holografiska syns igenom ibland. Jag har ingen aning om vart det lila i HwaP är dock. Jag tycker det är mycket mer fuchsia-färgat om något.





torsdag 6 september 2012

The Unshown.

Jag har inte längre nån koll på hur många oprovade lack jag har. Men det är inte så jättemånga faktiskt. Det jag har desto mer av är ovisade lack. Tog fram mina China Glaze och räknade till 55 stycken. Ojda. Så nu är projekt swatcha/ta kort/lägga in i datorn påbörjat. Jag har sorterat dem i bokstavsordning (med inspiration från Nailin' It, Sminkan och Pamsan) och tänkte bygga upp ett litet arkiv. Så kanske det inte behöver bli så dött här på bloggen om jag skulle försvinna en liten sväng igen. :)


tisdag 4 september 2012

Ett litet break.

Som ni kanske märkt har jag varit frånvarande ett litet tag. Orket har inte riktigt infunnit sej som jag velat. Men det är nog helt enkelt så att sommarens intensiva jobbande har tagit ut sin rätt. Men nu har jag semester i två veckor, så snart kommer jag nog igång igen. Hoppas ni har tålamod och orkar hänga kvar, eller kommer tillbaks iaf. :)