måndag 30 juli 2012

Sundown gradient.

Ja, nu är ju NailArtSunday egentligen över men jag slänger in detta ändå. Har varit lite dåligt med inlägg från min sida några dagar då jag jobbat en massa och varken haft ork eller tid. Men nu kommer ett iaf.
Jag har gjort en gradient igen. Hade tänkt mej att den skulle se ut litegrann som en solnedgång. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mej, men snyggt ändå tycker jag. Några av färgerna var lite för nära varann i ton, och några var lite för långt ifrån. Men, övning ger färdighet och skam den som ger sej. :)








Urban-Night, Gothic Lolita, Fuchsia Fanatic, Wicked Style, Make Some Noise, Papaya Punch och Sunshine Pop. Använda i omvänd ordning.

tisdag 24 juli 2012

OPI - Black Spotted: the aftermath.

Först och främst ber jag om ursäkt för trasiga naglar. Det är sånt som händer när man jobbar.
Nu till saken: Jag var verkligen så glad när jag äntligen fått min flaska Black Spotted, målade med den direkt och visade upp. Var mycket nöjd. Men, såhär såg min naglar ut efter två dar. Visserligen jobbdar, men ändå. Tråkigt! En anledning är väl att jag inte använde mej av överlack eftersom jag läst att det ska få BS att liksom "läcka". Det är ju ett väldigt flyktigt lack, men inte trodde jag att det skulle bli såhär. Jag ska experimentera lite och se om jag kommer fram till nåt bra sätt som gör att det håller bättre. Ska bara tillägga att jag tycker ändå att det är värt att ha i sin ägo, som den lacknörd jag är. Det är ju one of a kind.






söndag 22 juli 2012

NailArtSunday med OPI - Black Spotted!!

Yes! Jag har fått tag på det. Lacket jag suktat efter direkt jag läste om det. Jag är så himla glad. Gick upp tidigt igår bara för att hinna gå och hämta ut det hos posten och sen lacka innan jobbet. Black Spotted från OPI hör till Spiderman-kollektionen men finns inte någon annanstans än i Frankrike. Det är gjort exklusivt för franska Sephora. Om jag  fattat rätt har det något med upphovsrätten(?) att göra, och därför finns det bara där. Det är ju NailArtSunday idag så det passar väl bra att visa detta. Även om det är lite "fusk"-nailart. :)

Hur var det då? Jo, jag gillar verkligen effekten. Lacket liksom drar ihop sej och lämnar kala fläckar. Och däremellan syns då det lack man har under, här Lavender från Depend. Very nice! Som ett crakle, eller shatter om man föredrar det, fast utan de spruckna, liksom "vassa" kanterna. Det krävs inte så mycket teknik för att applicera det. Man får se till att ha absolut minsta möjliga på penseln bara, då går det galant. Jag har läst att det är väldigt svårt att få bort från huden, därför var jag lite snål i kanterna. Bered er på bildspam. Mest på högerhanden då jag inte riktigt fick in tekniken på vänstern från start. (Kolla pekfingret, för mycket lack = dåligt med fläckar.) Bilderna blev lite sådär, men jag kommer använda detta fler gånger, så misströsta inte. :)

Så en fråga: är detta något för dej eller ej?











 

Det var tack vare AngeliqueMeisie's Nails som jag fick tag på detta. Så tack så mycket! :)
Det går även att beställa från Sephora, se länken ovan, men har varit slut i flera omgångar.

fredag 20 juli 2012

Depend - Lavender 2031

Precis innan Holofredag går över till lördag hinner jag visa er detta. Jag tror ni kan sett det nånstans förut...? :D Det är alltså Lavender från Depend vi tittar på. Trodde inte jag skulle gilla detta nämnvärt, såg så himla mesigt ut i flaskan. Men när det väl kom på nageln så ändrade jag uppfattning. Det är fint! Ljuslila med de där regnbågarna som vi gillar så. Lättlackat var det också. Höll sej på plats även om jag var väldigt snabb när jag lackade och inte gav nån torktid alls mellan lagren. Fyra stycken blev det dock, för att få det ordentligt täckande. Hade tänkt att jag skulle lyckas ta en bild i solen på väg till jobbet, men tji fick jag.





tisdag 17 juli 2012

China Glaze - The Ten Man

The Ten Man är ett ljust silvrigt lack med smått, smått silverglitter i. Tror man kan säga att det är frostfinish på detta, men pga glittret får det lite mer djup och liv och man slipper att se några penseldrag. Anledningen till att jag bar detta lack (som ju kommer från CG's vinterkollektion 2009, Wizard of Ooh Ahz) var för att jag hade tänkt göra en gradient med detta i botten. Men den idén försvann snabbt när jag skulle försöka dutta på annat lack. Det ville inte alls funka. Vet inte riktigt vad jag gjorde för fel där. Men jag tog några kort iaf. Och sen la jag på lite glitter på tipparna (som jag tyvärr inte tog kort på) eftersom jag inte hade tid att byta och var på väg på fest. Lacket i sej var lättlackat, men skirt. Tror det blev fyra lager till slut. Torktiden var okej vad jag kan minnas.






måndag 16 juli 2012

OMG-giveaway från Gitter Obsession.

Alltså, vem skulle inte vilja vinna dessa godingar. Nu har jag ju visserligen fyra av fem redan, men jag tror ni kan lista ut med lillfingret vad det verkligen är som lockar här. :D Och back ups är aldrig fel. För att vara med är det bara att gå in på Glitter Obsessions blogg och fylla i rafflecoptern. Ibland tycker jag de där är lite tråkiga men på ett vis känns det mest rättvist, då iaf jag inte är en sån som kan komma på bra motiveringar. Då är det bättre när slumpen kan avgöra. Då har man en liten chans iaf...



Enkät.

Joinar skaran som redan gjort denna enkät från Nailtastic. Det var ett tag sen hon la ut den, men jag är lite seg. :)
Hur länge har du varit en nagelnörd? 
Jag har väl alltid gillat nagellack, eller ja, från det att jag var tonåring iaf. Ville alltid matcha naglar med kläder osv. Men det var inte förrän våren 2010 när hamnade jag hos Colette via nån bild jag sett nånstans som jag verkligen fastnade. :) Kunde inte sluta titta på hennes bilder och videor där hon främst gjorde en massa watermarbles. Helt otrolig är hon på det där. Upptäckte hennes länklista där bla. Cactus och Pamsan fanns med och därefter gick det i en rasande fart. I början av året öppnades Maggie's Mani Mansion for business och vi firade 100 inlägg igår och hoppas på några hundra till.

Hur många nagellack har du i din samling?
 
223 enligt listan. Utöver det några nail-artlack och konad. 
Om du bara fick välja lack från ett märke från och med nu, vilket märke skulle du välja?
Oj, va svårt. Jag får nog säga China Glaze, de har ju ett så stort utbud och gör så många olika sorters finishar att det skulle kunna gå.

Hur mycket spenderar du på nagelvård och nagellack i snitt varje månad?

Det är väldigt varierande, vissa månader blir det mer och andra mindre. Just nu har jag ett litet "köpstopp". Men om tar ett genomsnitt så blir det runt 500:-, skulle jag tro. 

Dyraste lacket/lacken i din samling?

Va tvungen att ta en titt i Helmer. Trodde det skulle va mina OMG-lack, men tydligen inte Det jag kom fram till är Nothin' Mousie 'bout It från OPI. Köpte det på Kick's förrförra veckan, kunde inte låta bli. 150:- alltså. (Blev lite sur på mej själv dock, för jag hade ju en 25krona att spendera där som jag glömt hemma.)
 
Vilka är dina lemmings just nu?
Black Spotted från OPI! Jag fiskar efter den både här och där. Hade några kompisar som var till Paris på semester nyss och jag fick dem att gå in i varenda Sephora de såg, men personalen där visste inte ens vad det var. Vilket jag tyckte var lite konstigt. Men snart så...hoppas jag. :)

Favoritfinish?
Holo!! Såklart. Fast duokromt kommer på en god andraplats, och flakes, och glitter, och skimmer, och creme, och foil, och så vidare...

Finish du bara inte klarar av?

Det finns ingen som jag ogillar direkt. Första gången jag provade en neon, Pool Party från China Glaze, så var jag inte överförtjust eftersom den torkade så matt. Men det var nog mer att jag var ovan den finishen än att jag ogillade den.

Vilka nagelvårdsprodukter klarar du dig inte utan?

Nailfood från Scratch och underlack från Seche. Det är väl de enda jag använder egentligen. Förutom nagelfil då. 

Vilket lack pryder dina naglar just nu? 
Den havsblå gradienten som jag visade igår sitter kvar som ett smäck. Kanske måste ta av den och prova en ny med andra färger ganska snart dock. ;)

 

söndag 15 juli 2012

Inlägg nummer 100 + Havsblå NailArt.

Ojojoj, nu ni. Mitt hundrade inlägg kommer här. Och eftersom det också är NailArtSunday var jag tvungen att göra nåt extra speciellt. Har aldrig provat på gradients förut, men nu var det dags. Jag köpte en hel påse med massa svampar härisist, som var jag tvungen att börja använda. Först kollade jag runt lite på nätet för inspiration och hittade den här videon som jag följde till viss del. Tjejen som gjort den kallar sin gradient för Starry Sky, men jag tyckte min lutade mer åt havstemat. Så havsblått it is. Det var kul att göra. Tyckte mej få in tekniken ganska okej. Det gäller ju att inte dutta för mycket på samma ställe, då lacket gärna följer med av och bildar klumpar. Skulle vilja få till övergångerna ännu lite bättre nästa gång dock. Men helt okej för en första, right?! :)





Ser ut som tipwear på pekfingret, men det är bara glittret som lurar kameran.

De här färgerna använde jag mej av: Kinetic Candy, Electric Beat, Fly,  
Swimsuit...Nailed It! och Dorothy Who?

fredag 13 juli 2012

Layla - Coral Glam.

Veckans höjdpunkt. Holofredag! Wiiihooo!! Och idag ska jag visa er mitt andra Layla-lack. Coral Glam heter det. Färgen är en lite obestämbar rosa som går mot korall-hållet. Typ. Jag är himla dålig på sånt där. Men jag gillar lacket iaf. Det är ju holo. ;) Helt okej vad det gäller lackningen. Drar med sej det undre lagret litegrann som vanligt när det gäller holo. Men får man in rätt teknik så går det smidigt ändå. Tror det blev fyra lager till slut. När jag var inne på andra dagen lyckades jag göra nåt så en massa lack försvann på pek- och långfinger. Så jag bestämde mej för att lacka om dem (ville inte byta riktigt än) och då kom jag på att jag skulle använda mej av ett underklädes-lack. Bubble Bath från OPI är verkligen inte ett snyggt lack, men passar utmärkt till detta ändamål. Två lager BB och två CG på pek och lång alltså.






torsdag 12 juli 2012

China Glaze - Urban-Night

Det här kan va det mest svårfotade lacket någonsin. Som ni ser på bilderna som följer så ser det inte likt ut på nån av dem. Helt sjukt. Men det är alltså samma lack på varje bild. Urban-Night från CG's Metro-kollektion som kom i höstas. Hittade det på Kick's rea och kunde inte stå emot. Nu var det nån vecka sen jag bar det, men om jag kommer ihåg rätt så är det den första bilden man ska kolla mest på. Den är mest lik färg-sann. ( Kan man säga så, färg-sann? ) Det var lättlackat som det oftast är när det gäller CG och täckte okej på två lager, men jag tog ett tredje för jag störde mej pyttelite på VNL.






måndag 9 juli 2012

Zoya - Rory.

Rory från Zoya's sommarkollektion. Det är ett ljusrosa foil-lack som jag tycker drar lite åt lila. Det är ett jättefint lack. Kanske lite ljusare än jag trivs fullständigt i. Två lättlackade lager.






söndag 8 juli 2012

Nothin' Mousie 'Bout It över Wicked Style.

NailArtSunday!! Och jag är med. Skräll! :) Det jag visar för er idag är väl egentligen bara en layering, men ändå. Fint var det. Kanske passar bäst på Alla Hjärtans dag, men jag bar det på Midsommar. Nothin' Mousie 'Bout It kommer från OPI's Vintage Minnie Mouse-kollektion. Det var det enda av lacken jag var sugen på. ( Eller, jag försöker intala mej själv att jag inte behöver de andra för att jag redan har liknande lack. ) NMBI har en klar, lite rosa bas där det simmar runt en massa glasfleks i vad som ser ut som lila/rosa/guld. Och så har vi ju hjärtanen! De är så fina, och var inte alltför svåra att fiska upp. Jag la dem lite ojämnt som synes, tyckte det var snyggast så. Under hade jag Wicked Style från China Glaze ElectroPop.






lördag 7 juli 2012

New stuff.

Har skaffat lite nya lack till samlingen. Tog en vända på Bergvik köpcentrum och va in på Affection där jag hittade Maybelline och Miyo-lack som det var halva priset på. Och H&M's lack ju alltid billiga, det vet vi. Har inte provat något lack från de två första så det ska bli intressant. Maybelline påstår ju att det ska hålla i upp till sju dar, dock vet jag inte om jag kommer orka ha det på så länge. ;) Byter ju liiite oftare än så. Och Miyo är ett doftlack, detta ska lukta Tropical. Spännande!

Viva Blue Village, Baby Blue, Fantasy Ocean och Purple Flash.